Як нарізати відео



Ось ще одне питання, прийшов до нас на сайт через гостьову книгу від Сергія.




У цій статті докладно відповімо на його першу частину.Згодом - обов'язково повернемося до його повної формулюванні :)

Для того, щоб вирізати фрагмент з відео файлу, є русифікована безкоштовна програма VirualDubModRus 1.5.10.2.

Відкриваємо відеофайл: Рис 1, Рис 2 Вибираємо меню "файл" - "відкрити".




Шукаємо на нашому комп'ютері потрібний нам відеофайл:




Обраний нами відеофайл підвантажується в програму. В програмі ми бачимо два вікна, які дають можливість переглядати потік вхідної і потік відео вихідного відео (Рис.3).

Всі можливі операції, які можна виконувати над відеофайлом, ви можете бачити у верхньому меню -> «Відео». Але нам потрібно вирізати шматок вже існуючого відеофайлу. Я Вам покажу, як за допомогою панелі інструментів (Рис.4) і повзунок прокрутки відео (Рис. 5) дуже просто вирізати шматок файлу.






Для цього потрібно перетягнути лівою кнопкою миші повзунок в потрібне місце (Рис.6), де ви запланували робити початок вашого майбутнього файлу.




Потім натиснути на панелі інструментів кнопку -це початок нашого виділення. (Рис. 7).




Потім далі тягніть повзунок лівою кнопкою миші до того місця, де ви намітили зробити кінець файлу та натисніть на панелі інструментів кнопку На часовій шкалі у нас виходить намічена область (Рис.8, 9).






Потім ми зберігаємо виділений шматочок через меню «Файл»-> «Зберегти як» (Рис.10)




Потім вибираємо режим Відео - «Прямоструменних копіювання» і натискаємо кнопку «Зберегти»(Рис. 11). Чому саме «Прямоструменних копіювання»? Тому що, збережений нами файл буде займати набагато менше місця, ніж якщо б ми обрали інший режим.




Потім ми побачимо невелике віконце виконуваної роботи (Рис. 12), де ви можете вибрати на ваш розсуд пріоритет обробки.




Всі! Наше вирізане відео збережене. Ось і результат (Рис. 13).




Саму програму «Virtual Dub Mod Rus 1.5» Ви можете завантажити за цим посиланням.

Зв'язатися з автором статті можна за цією адресою:


Электронная почта автора