Як прибрати кошик з робочого столу Windows 7?

Рекламний блок

kak-ubrat-korzinu-s-rabochego-stola

Кошик є додатковим елементом робочого столу користувача і необхідна не тільки для видалення файлів, але і для тимчасового зберігання тих чи інших об'єктів. Кошик хороша тема, що з неї в будь-який момент можна відновити випадково видалений матеріал. Саме з цієї причини рекомендується видаляти файли через цей елемент, а не безпосередньо натисненням на клавіші SHIFT DELETE. До речі, кошик вперше була реалізована не компанією Microsoft, як прийнято вважати, а Apple у 1982 році.

У будь-який момент ви можете самостійно забрати кошик з робочого столу. Як це зробити, я покажу на прикладі операційної системи Windows 7. Є два способи і почну я з найбільш простого для вас.

Перший метод

Відкриваємо робочий стіл, наводимо курсор на порожнє місце, натискаємо праву кнопку і вибираємо розділ «Персоналізація».

У вікні натискаємо на посилання «Змінити піктограми робочого столу».

З'явилося ще одне вікно. У ньому необхідно зняти галочку поруч з пунктом «Кошик» і натиснути OK, після чого даний елемент зникне з робочого столу.

Другий метод

Другий спосіб трохи більш важкий, при цьому кошик буде видалена не тільки з робочого столу, але і з провідника. Так що користуватися цим методом ви можете тільки на свій страх і ризик.

Отже, для розв'язання задачі нам знадобиться редактор об'єктів групової політики. Це, вбудований в Windows, яке дозволяє редагувати об'єкти групової політики.

Для початку потрібно запустити. Для цього зайдіть в меню «Пуск» і в рядку «Знайти програми та файли» наберіть gpedit.msc і натисніть Enter. Відкриється вікно «Редактор локальної групової політики». Розгортаємо меню в лівій частині екрану таким чином, що б можна було дістатися до редагування кошика. Натисніть «Конфігурація користувача» - «Адміністративні шаблони» - «Робочий стіл», після чого два рази натисніть на пункт «Видалити значок «Кошик» робочого столу».

З'являється нове вікно, в якому потрібно вибрати пункт «Включити» і натиснути ОК.

Що б остаточно закінчити процедуру, потрібно або перезавантажити комп'ютер, або вийти з профілю і заново в нього увійти.

Рекламний блок