Варіанти скидання налаштувань роутера D-LINK DIR 300 - комп'ютерна допомога

загрузка...

Існують два поширених способу повернення до заводських параметрів на моделях марки D-LINK цієї серії. Перший спосіб розрахований на використання цифрового інтерфейсу і скидає конфігурацію через панель управління самим пристроєм — відповідно він підходить у тих випадках, коли у вас є доступ до web-інтерфейсу. Другий спосіб використовує механічний інтерфейс.

Як скинути налаштування до заводських параметрів

Перш ніж робити скидання налаштувань роутера D-LINK DIR 300, переконайтеся, що це дійсно необхідно, так як ви втратите всі не збережені дані.


Фото: D-Link DIR-300


Якщо у вас є така можливість, зробіть бекап поточної конфігурації. Отже, розглянемо детальніше існуючі два способи скидання.


Рекомендації з налаштування роутера Upvel. Читайте у статті, настройка роутера upvel ur 344an4g.

Настройте параметри роутера Mikrotik RB2011. Подробиці тут.

Скидання через web?інтерфейс

  • введіть в адресному рядку вашого браузера цифри 192.168.0.1 або (у більш рідкісних випадках) 192.168.1.1 — це IP адреса роутера в локальній мережі. Тобто, висловлюючись простою мовою, адреса, під яким пристрій «бачить сам себе»;


    Фото: вхід в налаштування


  • у вікні вам запропонують ввести логін і пароль (за замовчуванням обидва значення "admin"), а після коректного введення буде доступна користувацька панель доступу до зміни параметрів пристрою;
  • у меню необхідно знайти пункт "Maintenance" ("Технічне обслуговування"), і підпункт "Save and Restore" ("Збереження та відновлення")

    Фото: програмний скидання


    Найменування пунктів меню може відрізнятися в залежності від прошивки роутера і типажу web?інтерфейсу. У деяких випадках, замість пункту "Maintenance" може використовуватися пункт "System" ("Система") та підпункт "Configuration" ("Конфігурація");


    Фото: відновлення системи


  • після чого знайти та натиснути кнопку "Restore To Factory Default: Restore Device" ("Відновлення заводських налаштувань: Заводські налаштування") або "Restore to default" ("Заводські налаштування");
  • заново провести настройку параметрів, так як після натискання цієї кнопки всі параметри конфігурації пристрою будуть повернуті на заводські стандарти, які були встановлені при купівлі роутера.
  • Фото: Настройка роутера

    Скидання налаштувань роутера D - LINK DIR 300 через механічний інтерфейс

    Скидання налаштувань через механічний інтерфейс, підійде вам в тому випадку, якщо стандартний пароль на вхід вweb?інтерфейс був змінений, і ви його забули, тим самим втративши доступ. У такому випадку, на задній панелі пристрою, де розташовані роз'єми для підключення мережевих шнурів і шнура живлення, знайдіть кнопку "RESET". Для скидання поточної конфігурації необхідно:

  • натиснути і утримувати кнопку "RESET" близько п'ятнадцяти секунд. Зрозуміти про успішність операції ви зможете, подивившись на діоди-індикатори на передній панелі — після того, як ви відпустите кнопку, на деякий час всі індикатори загоряться, або індикатор живлення заблимає;


    Фото: кнопка Reset


  • налаштувати інтернет-з'єднання в web?інтерфейсі за адресою 192.168.0.1 або 192.168.1.1 з використанням для входу стандартних логін "admin" і пароля "admin".
  • Різновиди web?інтерфейсів для роутера D-LINK DIR 300

    16 листопада 2011 року компанія D-LINK оновила зовнішній вигляд web?інтерфейсів для своїх роутерів.

    В залежності від дати випуску вашої моделі, він може мати наступний вигляд:

  • для старих моделей до 16.11.2011:

  • Фото: інтерфейс до 2011


  • для моделей, випущених після 16.11.2011.

  • Фото: 2011 інтерфейс після


    Використовуючи будь-який з наданих тут алгоритмів, ви з рівним успіхом зможете зробити скидання налаштувань роутера D-LINK DIR 300.


    Налаштуйте WIFI на роутер Zyxel Keenetic GIGA 2 швидко. Читайте про це у статті, як налаштувати wifi роутер zyxel keenetic giga 2.

    Настройка роутера Zyxel Keenetic Lite 3. Знаходиться тут.

    Інструкцію з налаштування роутера Zyxel Keenetic Lite. Відкрийте далі.

    Також необхідно відзначити, що при цій операції ви втратите всі не збережені дані про конфігурацію інтернет-з'єднання, і не слід її проводити в тому випадку, якщо ви попередньо не зберегли поточну конфігурацію або не маєте доступу до інформації про необхідних даних від вашого провайдера.

    загрузка...
    загрузка...